Mocsolyás

Aktuális

 • 2019.05.18.

  Hirdetések - Húsvét 5-6. hete

  1. A legközelebbi szentmise Mocsolyáson két hét múlva, június 2-án lesz, Urunk mennybemenetelének vasárnapján a szokott időben 18:00-kor. Kisgyőrben a jövő vasárnap 18:00-kor kezdődik a szentmise.
  2. A személyi jövedelemadó bevallás határidejéhez közelítve felhívjuk a kedves testvérek figyelmét a befizetett adó kétszer 1%-ról való rendelkezésre. A magyar állam ily módon lehetővé teszi, hogy az állampolgárok az államnak fizetett adójuk 1 %-ával Egyházukat támogassák.

    Mi pedig – Szent Ferenc Kistestvérei – kérjük, hogy adójuk második 1 %-val a Magyarok Nagyasszonya Evangelizációs Alapítványt támogassák, mely Alapítvány az egyházközségekért végzett lelkipásztori munkánkat segíti. Az ehhez szükséges adószámot illetve technikai számot ide kattintva találhatják meg a kedves hívek.

   

 • 2017.03.03.

  Jótékonysági est az építendő mocsolyási templomért

    Január 28-án este a kisgyőri sportcsarnok adott helyet annak a jótékonysági estnek, amelyet az építendő mocsolyási templomért rendeztek. Nemcsák Károly művész úr meghívására neves művészek léptek fel, akik színvonalas műsorral örvendeztették meg a jelenlévőket, melyet jó hangulatú együttlét követett.

    Isten áldja meg mindazok munkáját, szolgálatát, akik ennek az estének létrejöttéhez, lebonyolításához hozzájárultak!

    Az eseményről készült képek ide kattintva tekinthetők meg.

 • 2016.12.26.

  Telek és keresztmegáldás - 2016.

     Advent 4. vasárnapjának előestéjén a szentmisét követően került sor a leendő templom telképnek megáldására. A telekre felállított kereszt jelzi minden arra járó számára szándékunkat az új templom építését illetően.

     A képre kattintva galéria nyílik az eseményről!

 • 2016.10.29.

  Új templom Mocsolyáson

     Falunk szülöttének, Nemcsák Károly színművész úrnak kezdeményezésére új templomot szeretnénk építeni Mocsolyáson, amelyre Dr. Ternyák Csaba érsek atya beleegyezését adta. Bővebb információt ide kattintva olvashatnak. A templomépítés támogatására létrehoztunk egy elkülönített alszámlát a Mocsolyási Római Katolikus Egyházközség bankszámláján "Mocsolyás templomáért" névvel, amelynek számlaszáma: 10700086-48296803-51200002. Ide várjuk a nagylelkű adományokat.

Történet

A plébánia (rövid) története

Feltöltés alatt...

Miserend

2019.03.30.

Vasárnap

18:00

a hónap utolsó vasárnapja kivételével

Szentségek felvétele

A keresztség

Gyermekkeresztség (7 éves korig)
A keresztelendő gyermek szülei jelentkezzenek személyesen vagy telefonon a lelkipásztornál. A keresztséget megelőzően négy alkalommal keresztelési oktatáson kell részt venniük. Ezt követően kerülhet sor a keresztség idejének meghatározására. Keresztelések egyházközségeinkben általában szombaton délelőtt vannak. A keresztelendő gyermek keresztszülője vagy keresztszülői legyen(ek): 16. életévét betöltött, katolikusok, elsőáldozók, bérmálkozók, és – amennyiben házas – egyházi házasságban élők. (CIC 878. kán.) Ha területileg nem a Szent Ferenc Kistestvérei által ellátott egyházközségek egyikéhez tartoznak, szükséges a területileg illetékes plébános engedélye a kereszteléshez.

Közösségek

2015.10.18.

Közösségek a plébánián

A közösségek hamarosan egyenként bemutatkoznak.

Képviselőtestület

A plébániai képviselőtestület tagjai

Mocsolyási R. K. Egyházközség
A Kisgyőri R. K. Egyházközséggel közösen

 • Czárné Kovács Eszter
 • Lőrincz Sándorné
 • Marincsák István
 • Mészáros Istvánné
 • Stampel Lajos