Kisgyőr

Aktuális

 • 2021.09.25.

  Hirdetések - Október hó

  1. A ferences lelkiségű közösségek számára jelentős ünnep Assisi Szent Ferencnek evilágból az Atya országába való átmenetének, tranzitusának megünneplése. Szerzetesközösségünk idén is megünnepli Assisi Szent Ferenc ünnepének előestéjét. Az október 3-án, vasárnap, 18:00 órakor kezdődő gitáros zsoltározásra és szentmisére szeretettel hívunk és várunk mindenkit!
  2. A legközelebbi szentmise Kisgyőrben október 31-én lesz évközi 31. vasárnapon 17:00 órai kezdettel (téli időszámítás!). A közte lévő vasárnapokon Mocsolyáson lesznek a szentmisék este 18:00 órai kezdettel, kivéve október 3-én, amikor 8:30-kor kezdődik a szentmise.
 • 2021.06.14.

  Tanévzáró hálaadás - 2021.

    A Kisgyőri Általános Iskolában templomi hálaadással zártuk a tanévet. Barnabás testvér vezetésével áttekintettük mindazt, ami történt ebben a sokszínű és olykor nehéz évben. Megköszöntük Isten gondoskodását és bocsánatot kértünk mindazért, amit rosszul tettünk. Előre tekintve a nyári szünetre, tréfásan figyelmeztetett, hogy "ne essünk szét" smiley, őrizzük meg a rendet életünkben, amit az Isten igéje és törvénye teremt.

    A gyerekek, különösen az alsósok, teli torokból énekelték a dicsőítő énekeket!

    Az eseményről készült képes beszámolót ide kattintva tekinthetik meg.

 • 2021.02.12.

  A kisgyőri iskola megáldása - 2021

     2021. február 12-én házszentelés volt a Kisgyőri Iskolában.

     Barnabás testvér és Dávid testvér igehirdetéssel és énekkel kísérve, a gyerekek aktív közreműködésével szolgáltatták ki az iskola számára az egyház szentelményét. Jó hangulatú dicsőítéssel kaptuk Jézus üzenetét: 

     „Térj vissza otthonodba és beszéld el, milyen nagy jót tett veled az Isten!” Erre az bejárta az egész várost, és elhíresztelte, milyen nagy jót tett vele Jézus. Lk 8,26-39

     Diákok és tanárok egyaránt hálásan fogadták az áldást, együtt válaszolva:

  Urunk, Istenünk! Te oly nagy szeretettel karolsz fel minket, hogy gyermekeidnek hívnak bennünket, és azok is vagyunk. Add, hogy emberi tanulmányaink segítségével világosabban fölfogjuk és tökéletesebben megvalósítsuk hivatásunk értelmét.
    A bölcsesség lelkét add nekünk, Urunk!

     Az eseményről készült fotók és videók ide kattintva tekinthetők meg.

 • 2019.12.24.

  Ovisok és iskolások látogatása a kisgyőri káponában.

     November 29-én a kisgyőri óvoda növendékeit meglátogatták a kisgyőri katolikus kápolnánkat, december 20-án pedig a negyedik adventi gyertya gyújtására az iskolásokat látta vendégül kápolnánk. Az alábbiákaban a sorokra kattintva képes beszámoló nyílik.

  Ovisok látogatása

  Adventi gyertyagyújtás
   

 • 2018.09.06.

  Tanévzáró hálaadás-2018.

     Kicsit megkésve, de el nem feledve ezúton tesszük közzé, a kisgyőri általános iskola 2017/18-as tanévét lezáró áhítatának képeti, amelyet a tanév végén a református templomban tartottunk meg. Ennek során a tanítás mellett a hittanosok előadták a talentumokról szóló pédabeszédet, és a dúsgyzdag és a szegény lázár példabeszédét.

     A képre kattintva galéria nyílik!

Történet

A plébánia (rövid) története

Kisgyőr filia 1261-ben az egri püspökség birtoka, később a diósgyőri koronauradalomé volt, utóbbinak sorsában osztozott. 1576-ban református egyház működött itt. 1746-ban a 400 református mellett csak 10 volt a katolikusok száma, akik ekkor még a diósgyőri plébániához tartoztak, de rövidesen a közelebb fekvő Harsányhoz csatoltattak. 1746-ban még láthatók voltak a falun kívül kelet felé fekvő régi katolikus templom romjai. A katolikusok részére 1933-ban építettek egy kápolnát, Jézus Szíve tiszteletére.

Miserend

2021.08.28.

A hónap utolsó vasárnapján   

18:00

A szentmisék időpontjai:

Augusztus 29. - Évközi 22. vasárnap - 18:00

Szeptember 26.- Évközi 26. vasárnap

 

 

Szentségek felvétele

A keresztség

Gyermekkeresztség (7 éves korig)
A keresztelendő gyermek szülei jelentkezzenek személyesen vagy telefonon a lelkipásztornál. A keresztséget megelőzően négy alkalommal keresztelési oktatáson kell részt venniük. Ezt követően kerülhet sor a keresztség idejének meghatározására. Keresztelések egyházközségeinkben általában szombaton délelőtt vannak. A keresztelendő gyermek keresztszülője vagy keresztszülői legyen(ek): 16. életévét betöltött, katolikusok, elsőáldozók, bérmálkozók, és – amennyiben házas – egyházi házasságban élők. (CIC 878. kán.) Ha területileg nem a Szent Ferenc Kistestvérei által ellátott egyházközségek egyikéhez tartoznak, szükséges a területileg illetékes plébános engedélye a kereszteléshez.

Közösségek

2015.10.18.

Közösségek a plébánián

A közösségek hamarosan egyenként bemutatkoznak.

Képviselőtestület

A plébániai képviselőtestület tagjai

Kisgyőri R. K. Egyházközség
A Mocsolyási R. K. Egyházközséggel közösen

 • Czárné Kovács Eszter
 • Lőrincz Sándorné
 • Marincsák István
 • Mészáros Istvánné
 • Stampel Lajos