Bükkszentlászló

Aktuális

 • 2023.09.23.

  Hirdetések - Évközi 25. hét

  1. Elsőáldozói felkészítő indul azon gyermekek számára, akik jövőre szeretnének elsőáldozók lenni. Elsőáldozó lehet az a gyermek, aki az általános iskola 3. osztályába jár, és az előző két tanév folyamán hitoktatásban részesült. A szülők a sekrestyében jelenthetik be gyermekeiket név és elérhetőség megadásával.
  2. Magyar Karizmatikus Megújulás 31. Országos Találkozója lesz szeptember 30-án, szombaton Budapest-Rákoskeresztúron. Megfelelő számú jelentkező esetén autóbuszt indítunk a találkozóra. A költségek: 8 500 Ft autóbuszköltség és 5 000 Ft jegyár. Jelentkezni szeptember 24. estig lehet a templomaink sekrestyéjében vagy Dávid testvérnél a teljes költség befizetésével.
 • 2023.06.07.

  Elsőáldozás - 2023.

     2023. június 4-én, Szentháromság vasárnapján hárman járultak először szentáldozáshoz Bükkszentlászlón.

     Az eseményről készült képeket ide kattintva tekintehtik meg.

 • 2022.12.25.

  Karácsonyi árnyjáték Szenteste - 2022.

     Szenteste, az éjféli szentmise előtt a bükkszentlászlói egyházközség fiataljai - és kevésbe fiataljai egy árnyjátékkal örveneztették meg az összegyűlt ünneplőket a "Karácsonyi vándorok" címmel, amelyet az alábbiakban tekinthetnek meg.

 • 2022.06.02.

  Elsőáldozás egyházközségükben - 2022.

     Urunk mennybemenetelének vasárnapján, 2022. május 29-én volt az elsőáldozás egyházközségünkben, amely során négy gyermek és két felnőtt járult először szentáldozáshoz. Felnőtt testvéreink az egyházi kívánalmaknak megfelelően az elsőáldozás előtt a bérmálás szentségében is részesültek.

     Az eseményről készült képes beszámolónk ide kattintva tekinthető meg.

 • 2020.10.22.

  Elsőáldozás -2020.

    A koronavírus járvány miatt a szokásos tavaszi időponttól megcsúszva, de végre sor kerülhetett az elsőáldozásra Bükkszentlászlón október 11-e vasárnapján, ahol öten járultak először az Úr asztalához.

 • 2020.10.22.

  Reményi Ede koncert

    2020. október 4-én, Assisi Szent Ferenc napjának délutánján Bükkszentlászlón a Reményi Ede Kamarazenekar csodálatos koncerttel örvendeztette meg az egybegyűlteket. Színvonalas előadásnak és igazi élő zenei élménynek lehettünk részesei. Jó volt látni a több évtizedes fennállás alatt kilakult és összeforrott csapatot, ahol mindenki teljes szinkronban tette hozzá a magáét. Köszönet ezért az élményért a Zenekartnak!

    A képre kattintva galéria nyílik!

 • 2020.08.21.

  Barnabás testvér hálaadó szentmiséje Bükkszentlászlón

    Barnabás testvér pappá szentelésének hálaadó szentmiséjét 2020. augusztus 16-án mutatta be egyházközségünkben. Az ünnepségről készült képek ide kattitva tekinthetők meg.

 • 2019.05.18.

  Elsőáldozás egyházközségünkben - 2019.

    Az idén május 12.-én, húsvét 4. vasárnapján volt egyházközségünkben az elsőáldozás egyházközségünkben, amelyen immár "hagyományosan" öten járultak először az első szentáldozáshoz.

     Az eseményről készült képek ide kattintva tekinthetők meg.

Történet

A plébánia (rövid) története

Feltöltés alatt...

Miserend

2023.05.14.

Szerda 17:00
Vasárnap 11:30

 

Szentségek felvétele

A keresztség

Gyermekkeresztség (7 éves korig)
A keresztelendő gyermek szülei jelentkezzenek személyesen vagy telefonon a lelkipásztornál. A keresztséget megelőzően négy alkalommal keresztelési oktatáson kell részt venniük. Ezt követően kerülhet sor a keresztség idejének meghatározására. Keresztelések egyházközségeinkben általában szombaton délelőtt vannak. A keresztelendő gyermek keresztszülője vagy keresztszülői legyen(ek): 16. életévét betöltött, katolikusok, elsőáldozók, bérmálkozók, és – amennyiben házas – egyházi házasságban élők. (CIC 878. kán.) Ha területileg nem a Szent Ferenc Kistestvérei által ellátott egyházközségek egyikéhez tartoznak, szükséges a területileg illetékes plébános engedélye a kereszteléshez.

Közösségek

2015.10.18.

Közösségek a plébánián

A közösségek hamarosan egyenként bemutatkoznak.

Képviselőtestület

A plébániai képviselőtestület tagjai

 • Baksay Gábor – világi elnök
 • Fridel László
 • Leba Imre
 • Leba Józsefné
 • Markó Istvánné
 • Simkó Csaba dr.