Bükkszentlászló

Aktuális

 • 2018.11.17.

  Hirdetések - Évközi 33. hét

  1. A mai vasárnap perselyadományait a Karitász céljaira küldjük el.
  2. Csütörtökön délután 17:00 órától folytatódik az elsőáldozói előkészítő.
  3. Jövő szombaton a Miskolc-Vasgyár Plébánián a 18:00 órai esti szentmise után 18:45 órai kezdettel egy órás gitáros szentségimádást tartunk a plébánia nagytermében, amellyel a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeként tartandó világméretű szentségimádásba kapcsolódunk bele. A szentségimádásra mindenkit szeretettel várunk! Regisztrálásra lehetőség ide kattintva.
  4. December 1-én, advent 1. vasárnapját megelőző szombat délután ismételten megtartjuk az immár hagyományos közös adventi koszorú készítést. Az idén önkormányzati képviselő asszonyunk, Gazdusné Pankucsi Katalin jóvoltából ezt pályázati támogatásból tudjuk finanszírozni, ezért az idén nem kell hozzájárulni az anyagköltségekhez. Viszont feltétlenül kérjük az anyagbeszerzés tervezése miatt, hogy akik koszorút szeretnének készíteni, azok jelentkezzenek Lebáné Lidikénél, Fridelné Gizinél, vagy Matolayné Nikolettánál. Az egyéni koszorúk mellett egy nagyméretű szabadtéri koszorút is készítünk a Szent László szobor előtt, amelynél a vasárnapokat megelőző szombat délutánonként ünnepélyes közös gyertyagyújtás lesz. A koszorúkészítés alkalma 16:00 órakor kezdődik a közösségi házban. Mindenkit szeretettel várunk!
  5. A Fráter György Katolikus Gimnázium a 8. osztályos tanulókat november 20-án, a 4. osztályos tanulókat pedig november 27-én nyílt napra várja 7:30 órától. A szülők számára pedig 7:45-től tájékoztatót tartanak.
 • 2018.05.29.

  Elsőáldozás egyházközségünkben - 2018.

   2018. május 27-én, Szentháromság vasárnapján ötenjárultak első szentáldozáshoz templomunkban. Az eseményről készült képek ide kattintva tekinthetők meg.

 • 2017.12.28.

  Ma született a Megváltó - Karácsonyi oratórium, 2017.

     A karácsonyi ünnepet megkezdő szentmise előtt immáron hagyományosan az egyházközség apraja-nagyja karácsonyi műsorral készült. Idén...

 • 2017.06.29.

  Búcsú és lovagi délután - 2017.

     Az idei évi templombúcsúnkat Szent László évében emlékezetessé kívántuk tenni, hogy az ünnepi szentmisét követően vasárnap délután "lovagi délutánra" hívtuk meg a híveket. Az alkalom a Szent László litánia elimádkozásával kezdődött, majd pedig Szent László király személyesen kihirdette a délutánt, ahol kézművességre, ügyességi versenyekre, ijászkodásra és mindenek előtt egy vidám, örömteli együttlétre volt lehetőség.

     Külön köszönet illeti azokat, akik ötleteikkel és áldozatos munkájukkal megvalósították ezt az együttlétet, ami maradandóbbá tette idei búcsúnkat. Isten áldása kísérje őket!

     Az eseményről készült képek ide kattintva tekinthetők meg.

 • 2016.12.26.

  Magyar szentek karácsonya - Misztériumjáték 2016.

     Karácsony éjszakáján Bükkszentlászlón az éjjeli szentmise előtt misztériumjátékkal örvendeztették meg a hívek szívét felnőttek és gyerkekek közös előadásukkal, melynek címe: "Magyar szentek karácsonya".

     Az eseményről készült képes beszámolót a képre kattinva tekintehtik meg!

 • 2016.11.30.

  Adventi koszorúk közös készítése és megáldása

     Az elmúlt évben először jöttünk össze, hogy közös adventi koszorú készítéssel is készüljünk az elközelgő adventre. Az idén immár hagyományteremtő módon ismét megvalósult ez a közös program, amit igazán meghitté a koszorúk megáldása tett és az első gyertgya meggyújtása.

     Az eseményről a képre kattintva galéria nyílik!

 • 2015.12.19.

  A templom keleti ajtajának megáldása

    November 29-én, advent 1. vasárnapján volt templomunk keleti oldalsó ajtajának, és az elé épült előtetőnek megáldása, amely a közelmúltban készült el.

 • 2015.12.19.

  Adventi koszorúkészítés

  Egy új kezdeményezésre Bükkszentlászlón Advent 1. vasárnapját megelőző szombat délután számosan jöttünk össze, hogy közösen elkészítse mindenki családja, vagy saját maga adventi koszorúját.

 • 2015.07.06.

  Templombúcsúnk képekben

    2015. június 28-án, a 11:30 órai szentmise keretében ünnepelte egyházközségünk templombúcsúját. A szentmise főcelebránsa és ünnepi szónoka Dr. Medvegy János c. apát, esperes, a mezőkövesdi Szent László Plébánia plébánosa volt. Az eseményről készül galéria a képre katintva tekinthető meg.

Történet

A plébánia (rövid) története

Feltöltés alatt...

Miserend

2017.12.23.

Szerda 17:00
Vasárnap   11:30

Szentségek felvétele

A keresztség

Gyermekkeresztség (7 éves korig)
A keresztelendő gyermek szülei jelentkezzenek személyesen vagy telefonon a lelkipásztornál. A keresztséget megelőzően négy alkalommal keresztelési oktatáson kell részt venniük. Ezt követően kerülhet sor a keresztség idejének meghatározására. Keresztelések egyházközségeinkben általában szombaton délelőtt vannak. A keresztelendő gyermek keresztszülője vagy keresztszülői legyen(ek): 16. életévét betöltött, katolikusok, elsőáldozók, bérmálkozók, és – amennyiben házas – egyházi házasságban élők. (CIC 878. kán.) Ha területileg nem a Szent Ferenc Kistestvérei által ellátott egyházközségek egyikéhez tartoznak, szükséges a területileg illetékes plébános engedélye a kereszteléshez.

Közösségek

2015.10.18.

Közösségek a plébánián

A közösségek hamarosan egyenként bemutatkoznak.

Képviselőtestület

A plébániai képviselőtestület tagjai

 • Baksay Gábor – világi elnök
 • Fridel László
 • Leba Imre
 • Leba Józsefné
 • Markó Istvánné
 • Simkó Csaba dr.