Bükkszentlászló

Aktuális

 • 2019.09.14.

  Hirdetések - Évközi 24. hét

  1. Csütörtökön 18:30 órai kezdettel lesz a felnőtt közösség első alkalma, amelyre mindenkit szeretettel várunk!
  2. Elsőáldozói felkészítő indul azon gyermekek számára, akik jövőre szeretnének elsőáldozók lenni. Elsőáldozó lehet az a gyermek, aki az általános iskola 3. osztályába jár, és az előző két tanév folyamán hitoktatásban részesült. A szülők a sekrestyében jelenthetik be gyermekeiket. Az első alkalomról értesíteni fogjuk a szülőket. Az alkalmak várható időpontja szombat délelőttönként lesz.
  3. Bérmákozók előkészítő hittana indul a Vasgyári Plébánián. A bérmálkozás várható időpontja a felkészülés intenzitásától függ. Várjuk azoknak a fiataloknak a jelentkezését (nem a szülőkét), akik 15. életévüket betöltötték, vagy annál idősebbek. Feliratkozni a sekrestyében, vagy a vasgyári plébániai irodán lehet. Időpont egyeztetése a későbbiekben történik.
  4. Zarándoklat indul Medugorjéba október 18. és 23. között. A zarándoklatról részletes információk ide kattintva olvashatók. Jelentkezni a vasgyári plébániai irodán vagy Fridelné Gizinél lehet.
 • 2019.05.18.

  Elsőáldozás egyházközségünkben - 2019.

    Az idén május 12.-én, húsvét 4. vasárnapján volt egyházközségünkben az elsőáldozás egyházközségünkben, amelyen immár "hagyományosan" öten járultak először az első szentáldozáshoz.

     Az eseményről készült képek ide kattintva tekinthetők meg.

 • 2018.12.29.

  "Velem ujjong a teremtés ma éjjel..." - Betlehemes tánc-játék Szenteste

     2018. Szentestéjén a bükkszentlászlói templomban az ünnepi szentmise előtt rendhagyó és színvonalas tánc-játékkal készültek a helyi közösség tagjai, amivel megörvendeztették a jelenlévőket és ráhangoltak bennünket az ünnepre. A tánc-játék teljes terjedelmében megtekinthető...

 • 2017.12.28.

  Ma született a Megváltó - Karácsonyi oratórium, 2017.

     A karácsonyi ünnepet megkezdő szentmise előtt immáron hagyományosan az egyházközség apraja-nagyja karácsonyi műsorral készült. Idén...

 • 2017.06.29.

  Búcsú és lovagi délután - 2017.

     Az idei évi templombúcsúnkat Szent László évében emlékezetessé kívántuk tenni, hogy az ünnepi szentmisét követően vasárnap délután "lovagi délutánra" hívtuk meg a híveket. Az alkalom a Szent László litánia elimádkozásával kezdődött, majd pedig Szent László király személyesen kihirdette a délutánt, ahol kézművességre, ügyességi versenyekre, ijászkodásra és mindenek előtt egy vidám, örömteli együttlétre volt lehetőség.

     Külön köszönet illeti azokat, akik ötleteikkel és áldozatos munkájukkal megvalósították ezt az együttlétet, ami maradandóbbá tette idei búcsúnkat. Isten áldása kísérje őket!

     Az eseményről készült képek ide kattintva tekinthetők meg.

 • 2016.12.26.

  Magyar szentek karácsonya - Misztériumjáték 2016.

     Karácsony éjszakáján Bükkszentlászlón az éjjeli szentmise előtt misztériumjátékkal örvendeztették meg a hívek szívét felnőttek és gyerkekek közös előadásukkal, melynek címe: "Magyar szentek karácsonya".

     Az eseményről készült képes beszámolót a képre kattinva tekintehtik meg!

 • 2016.11.30.

  Adventi koszorúk közös készítése és megáldása

     Az elmúlt évben először jöttünk össze, hogy közös adventi koszorú készítéssel is készüljünk az elközelgő adventre. Az idén immár hagyományteremtő módon ismét megvalósult ez a közös program, amit igazán meghitté a koszorúk megáldása tett és az első gyertgya meggyújtása.

     Az eseményről a képre kattintva galéria nyílik!

 • 2015.12.19.

  A templom keleti ajtajának megáldása

    November 29-én, advent 1. vasárnapján volt templomunk keleti oldalsó ajtajának, és az elé épült előtetőnek megáldása, amely a közelmúltban készült el.

 • 2015.12.19.

  Adventi koszorúkészítés

  Egy új kezdeményezésre Bükkszentlászlón Advent 1. vasárnapját megelőző szombat délután számosan jöttünk össze, hogy közösen elkészítse mindenki családja, vagy saját maga adventi koszorúját.

 • 2015.07.06.

  Templombúcsúnk képekben

    2015. június 28-án, a 11:30 órai szentmise keretében ünnepelte egyházközségünk templombúcsúját. A szentmise főcelebránsa és ünnepi szónoka Dr. Medvegy János c. apát, esperes, a mezőkövesdi Szent László Plébánia plébánosa volt. Az eseményről készül galéria a képre katintva tekinthető meg.

Történet

A plébánia (rövid) története

Feltöltés alatt...

Miserend

2017.12.23.

Szerda 17:00
Vasárnap   11:30

Szentségek felvétele

A keresztség

Gyermekkeresztség (7 éves korig)
A keresztelendő gyermek szülei jelentkezzenek személyesen vagy telefonon a lelkipásztornál. A keresztséget megelőzően négy alkalommal keresztelési oktatáson kell részt venniük. Ezt követően kerülhet sor a keresztség idejének meghatározására. Keresztelések egyházközségeinkben általában szombaton délelőtt vannak. A keresztelendő gyermek keresztszülője vagy keresztszülői legyen(ek): 16. életévét betöltött, katolikusok, elsőáldozók, bérmálkozók, és – amennyiben házas – egyházi házasságban élők. (CIC 878. kán.) Ha területileg nem a Szent Ferenc Kistestvérei által ellátott egyházközségek egyikéhez tartoznak, szükséges a területileg illetékes plébános engedélye a kereszteléshez.

Közösségek

2015.10.18.

Közösségek a plébánián

A közösségek hamarosan egyenként bemutatkoznak.

Képviselőtestület

A plébániai képviselőtestület tagjai

 • Baksay Gábor – világi elnök
 • Fridel László
 • Leba Imre
 • Leba Józsefné
 • Markó Istvánné
 • Simkó Csaba dr.